• +34 687 036 771

MARIONNETTES, POUPÉES, FIGURINES PERSONNALISÉES ET CADEAUX EN PAPIER MAIXÉ

Au doigt, à la main, au cône ou cône, par les écoles, les petits théâtres, les exploitants, etc...

Què fem
Bufallums
Titelles de mà i de dit

Els titelles han estat sempre una diversió infantil per excel·lència i tenen un potencial pedagògic molt important, tant pel que fa a l’adquisició de coneixements com a l’aspecte més profund de maduració psicològica del nen o la nena.
L’experiència ens ha fet veure que els titelles són, a més, una eina de reforç a què poden recórrer els pares i les mares, els mestres i els educadors a l’hora de treballar determinats hàbits, com ara ajudar un nen a agafar el son, una nena a deixar la pipa, o fins i tot ajudar-los en els àpats. També hi ha qui fa servir titelles com a mediadors en els conflictes.

Per a nosaltres, els contes són un mitjà màgic per poder interioritzar continguts, valors, coneixements, vocabulari, etc., i també per generar efectes emotius i despertar la imaginació i la creativitat. Creiem que si van acompanyats de representacions amb titelles la vivència i la participació en la història és molt més intensa.

Ens agrada molt crear els protagonistes d’una història que vosaltres mateixos us hagueu inventat. Per a les escoles, podem fer el personatge que animi diferents activitats a cada classe, per exemple, el titella de l’aula. O personatges de contes de la nostra cultura popular que representin tradicions, festes i costums del país, com ara, el Carnestoltes, la vella Quaresma, la Castanyera, el Tió o la llegenda de Sant Jordi, entre molts d’altres.

Bufallums
Figures personalitzades

Les nines i ninots Bufallums s'elaboren artesanalment amb la tècnica del paper maixé, fent la pasta de papers vells. Per a nosaltres, és molt important utilitzar paper usat i crear els ninots de paper reciclat; és una manera de cuidar el nostre medi ambient. 

A cada nina o ninot se li dóna la forma amb les mans sense cap motlle i això els converteix en peces úniques. 

Us podem fer el personatge que desitjeu de mida gran (d’1m), mitjana (d’uns 35cm més o menys) o petita (d’uns 25cm). Per exemple, per decorar qualsevol estança de la casa, l’aparador de la botiga, per regalar al vostre amic pastisser o a la millor infermera que coneixeu. També podem fer possible que el moment més especial per a vosaltres el pugueu recordar sempre, com ara un aniversari, unes noces, l’acomiadament d’un company de la feina, la llicenciatura d’un amic o d’una amiga i un llarg etcètera. 

En aquest cas, ens farà falta una foto del protagonista i que ens digueu com us agradaria l’ambientació.
(Pels ninots personalitzats és necesari que contacteu amb nosaltres).

Bufallums
PROCESSUS DE CRÉATION
 
Nous fabriquons des marionnettes et des poupées selon la technique du découpage du papier - appelée papier maixé -, une technique qui remonte à quelque 2 000 ans.
Pour nous, il est très important de fabriquer les pâtes avec du papier usagé et de créer les marionnettes et poupées à partir de papier recyclé. Ainsi, nous collaborons à la sensibilisation au recyclage comme une coutume dans laquelle nous devons tous nous impliquer, si nous voulons vraiment parvenir à un monde plus équilibré.
Cela nous fascine que des personnages puissent surgir de vieux papiers que l’on jetterait à la poubelle bleue, soit pour une histoire, soit pour une nouvelle histoire.
La réutilisation du papier n’est pas une nouveauté. Le papyrus antique était déjà utilisé par les Égyptiens pour la construction de boîtes à momies. Ils ont collé une couche sur une autre de la même manière que nous le faisons lorsque nous modélisons avec du papier mâché.
Notre façon de travailler est entièrement artisanale. Chaque marionnette ou poupée est façonnée à la main sans aucun moule, ce qui en fait des pièces uniques. Nous aimons que la pièce évolue de manière progressive et laissons donc le séchage du papier suivre son cours naturel.
Bufallums
À PROPOS DE NOUS

Nous créons des marionnettes et figures personnalisées de façon artisanale et moyennant la technique du papier mâché en utilisant des papiers et des cartons recyclés.
Nos pièces sont modelées une à une ce qui en fait des pièces uniques.

Dans notre atelier, nous donnons vie aux personnages les plus amusants et aussi à vos idées. Nous fabriquons des figures personnalisées pour écoles, associations, entreprises et particuliers.

Demandez-nous ce que vous souhaitez et nous vous le créerons.

Nous respectons notre environnement et la sécurité des enfants. 

Voyez notre catalogue de marionnettes et de contes.